26.3.12

uzun lif


Bu lifi bir günde bitirdim diyebilirim..Hafta sonu hastalıktan ayaklanamadım..Dün yaptım onun için ve hemen bitti..Yapımı oldukça basit..Yapılışını bu siteden aldım..Kendisine çok teşekkür ederim..Lif yapmayı öğrendiğim için gerçekten çok mutluyum..Hiç ara vermeden bir kaç tane daha yapmayı düşünüyorum..Ondan sonra battaniyeme geçeceğim :)

23.3.12

yıldız lifim bitti..


İlk lifim olduğu için anca bu kadar oldu..Sırada uzun lif örme projem var :))


Buzluk Böreği




Bugün misafirlerim geleceği için bir çok şeyi dünden hazırlamak istedim..Ve ilk kez buzluk böreği denedim.Bayıldım..tek kelimeyle söyleyim,hem pratik hem güzel..
Yufkayı tamamen açtım üzerine eritilmiş margarin sürüp ikinci yufkayı serdim ve 8 eşit üçgen parçaya bölüp sigara böreğinden kalınca sardım..İçine tel peynir koydum..Daha sonra üstlerini geçecek kadar süt doldurup,2-3 dakika bekletip çıkardım.Ve yağlı bir kağır serdiğim tepsiye dizip doğru fırına ..

Geleceklerine yakın buzluktan çıkarıp yumurtasını sürdüm ve 200 derecelik fırında pişirdim..Süper oldu..Artık favorim olacak bu börek..Tavsiye ederim..

22.3.12

haşhaşlı tatlı


Serbeti için :
- 3 su bardagi seker
- 2.5 su bardagi su
- birkaç damla limon suyu
(ilik olarak dökülecek)

Malzemeler :
- 4 yumurta
- 1 su bardagi seker
- 1 su bardagi hashas
- 1 su bardagi un
- 1 su bardagi irmik
- 1 kabartma tozu

Kek malzemelerini karistirip borcama bosaltiyoruz, hamur kek hamurundan biraz daha civik oluyo.
180° de kizarana dek pisiriyoruz. Ilik kek üzerine ılık serbeti gezdiriyoruz. Üzerine krem şanti sürüp servis ediyoruz.

tarifimi p.d.ç.s etkinliği için arkadaşım gelibolu17 'ye ve çay kahve bahane etkinliği için sevgili çatlak kafe'ye gönderiyorum,kolay gelsin kızlar:)

21.3.12

yıldız lif..

Bakmayın o kadar çok örgü ördüğüme,aslında benim tığ ve şişle tanışmam 2-3 senelik mesele,ondan önce ilmek atmasını bile bilmiyordum :)) Kayınvalidemin bende kaldığı günlerden bir gün aldım elime şişi o göstedi ben yapamadım..Becereksiz gelin demiştir kesin :)) Hatta eşim bile benden güzel örüyordu :))

Sonra inat ettim,neti karıştırmaya başladım..İlmek atmayı bile netten öğrendim..Zamanla da gerisi geldi..Yapmadığım şeylerin başında lif kalmıştı.Bir kaç kere denedim ama beceremedim ne yalan söyleyim..Bugün yeniden başladım..Bu sitedeki anlatımla örüyorum..Örmek zorundayım zira alt postta da anlattığım gibi takıntılarım nedeniyle evde lif kalmadı :)))) Mecbur öreceğim şimdi ...:)İnşallah başarılı olurum..

20.3.12

alize dantela fular..


Son zamanların moda fularının ipinin hazır satıldığını bilmiyordum ben..Görünce bayıldım..6 numara şişle 5 ilmek atarak ördüm..Bazıları 3 boşluk bırakmış örerken ben 2 boşluk bıraktım her ilmek arasında..Yani 1. değil 2. boşluğu aldım..Bu şekilde de fırfırlı durdu ancak daha tok olmasını sağladı..Zaten yapılışı ürün kağıdının arkasında da yazıyor..Çok kolay ve örmesi çok zevkli..1,5 saatte bitirdim..

15.3.12

ayıcıklı paspasın yapılışı...


Ayıcıklı paspasın yapılışını soran arkadaşlarım için yayınlıyorum..
.Orjinal tarif aşağı da ama ben bu ölçülere pek uymadan kafama göre sayılarla yaptım :)

KAFA YAPIMI
5 ZİNCİR ÇEKİLİR KAPATILIR. 21 SIRA SIK İĞNE YAPILIR.
ORTA DAKİ KÜÇÜK AĞIZ YUVARLAĞI İÇİN 5 ZİNCİR ÇEKİLİR KAPATILIR. 15 SIRA SIK İĞNE YAPILIR.


TOPLAM 55 ADET PONPON

AYAK İÇİN
20 ZİNCİR ÇEKİLİR. 7 SIRA İKİLİ TRABZAN YAPILIR.(ben ponpon yaptım)

EL İÇİN
25 ZİNCİR ÇEKİLİR. 8 SIRA İKİLİ TRABZAN YAPILIR.(ben ponpon yaptım)

KULAKLAR
5 ZİNCİR ÇEKİLİR. KAPATILIR. İKİLİ TRABZAN LAR YARIM AY ŞEKLİNDE GİDİP GELİNİR.6 SIRA

Ponponları banyo kaymazlarına dikerek sabitledim..

soya soslu patates salatası..


Soya sosunu daha önce denemeyen biri olarak,şimdi şiddetle tavsiye etmek için hazırladım bu postu..özellikle patates ve tavuk yemeklerine çok yakışıyor..Öyle ki soya soslu tavuk sote yapıp,fotoğraflamayı unutarak bitirdik çok kısa bir sürede..Ancak yeniden yaptığım zaman,sizlerle de paylaşacağım..

Patates salatısana gelince..İçinde bolca dereotu,maydanoz,tere ve knorr salata sosu var..Arzuya göre de soya sosu ilavesi yapıyoruz ve afiyetle yiyoruz..
Bu tarifimi " 73.HAFTA. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ "ne ev sahipliği yapan sevgili Gelibolu17 ye gönderiyorum,sevgilerimle birlikte..

12.3.12

Fikir yumağı tasarım yarışması tasarımlarım..

Desteğinizi bekliyorum arkadaşlar..Günde sadece 1 oy kullanma hakkınız var..Oy kullanıp hediye çekilişine katılabiliyorsunuz..İstediğiniz hediyeyi de kendiniz seçiyorsunuz..Sevgiler...
İlk tasarımım AYICIK PASPAS..OY VERMEK İÇİN TIKLAYIN..




İKİNCİ TASARIMIM HANIM DİLENDİ BEY BEĞENDİ DUVAR SAATİ..OY VERMEK İÇN TIKLAYABİLİRSİNİZ..

8.3.12

pratik ezo gelin çorbası..


Çok kolay,tembel işi bir tarifle daha karşınızdayım :) Kırmızı mercimek iyice yıkanır..Çok az arpa şehriye eklenir..Bolca kaynatılır..Diğer tarafta soğan kavrulur..Salçası ve nanesi eklenir..Altı kapatılan mercimeğe eklenir.Afiyetle yenir :)

ev yapımı erişte


Geçenlerde kayınvalidemle 2 yumurta ,un ve tuz ile mantı hamuru açtık ,6 yufka elde ettik..4 tanesi mantı için yeterli gelince,kalan 2 taneyi erişte gibi kestik.Kurutup beklettikten sonra,margarinle kavurup suyunu ekleyip,misler gibi pişirdik..

6.3.12

Vitrin oldu dolap..




Aslında bu vitrini atacaktım ama yemek odasını yaptırdığımız yer tek parça yapmış..Demonte olmadığı için 6. kattan indirmemiz çok zor..Asansöre de sığmıyor :( Ben de şimdilik camlarını kaplayarak dolap olarak değerlendirmeye karar verdim..Belki daha sonra portmantoya dönüştürmeyi düşünüyorum..:)

3.3.12

salçalı-salamlı krep..



6-7 adet çıkıyor bu ölçülerle..

1 su bardağı un
2 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
2 kaşık eritilmiş tereyağ
2 çay kaşığı tuz

unla yumurtayı iyice çırptım soğutulmuş yağı ekledim en son azar azar eriterek sütü ekledim,çırptım..çırptım :))

Harcı 30 dakika buzdolabında beklettim..
Yarısına salça ekledim..Renkli olması için.Hem renkli hem lezzetli oldu ...