31.10.12

YAYLA ÇORBASI

2 SU BARDAĞI YOĞURT
1,5 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 YUMURTA
1 ÇAYA BARDAĞI PİRİNÇ
NANE,TERE YAĞ

Yoğurt ,un ,yuymurta ve pirinç çırpma teli ile çırpılır ve göz kararı suyu eklenir..kayanayıncaya kadar karıştırılır ve altı kısılıp pişirilmeye devam edilir..Pişince yağda yakılan nane eklenir..

yeni tortora berelerim..


pembesi kızımın ,diğeri benim.sırada babamız var :) Ama ona bu model olmaz tabii :)))

27.10.12

meyve sulu sütlü irmik tatlısı



9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı şeker
1 lt süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin

yarım lt şeftali suyu
2 kaşık nişasta

sütlü irmik tatlısı için tüm malzemeler margarin hariç kaynayıncaya kadar karıştırılır..Kaynayınca margarin ilave edilip borcama dökülür..Üzerine meyve suyu nişasta ile koyulaşıncaya kadar pişirilir..sütlü tatlı ılınınca üzerine dökülür.Ve buzdolabında soğutulur..

23.10.12

Mantar çorbası...

Çorbalardan gidiyoruz bu ara..En sevdiğim yemektir zaten çorba.Çeşit çeşit yapılabilir..

10 adet mantar
1 adet soğan
2 kaşık un
1 adet tavuk suyu tableti..Pek kullanmam aslında ama lezzet verdi gerçekten..tavuk suyu da kullanılabilir..
Maydanoz..


Soğan ve küçük doğranmış mantarlar sotelenir..Un eklenir kavrulmaya devam edilir ve yavaş yavaş suyu eklenir..Kaynayıncaya kadar karıştırılır..Arzuya göre suyu ekleme aşamasındayken blendırdan geçirilir..Bu şekilde pürüzsüz olur..Afiyet ola..

22.10.12

tavuk suyuna çorba



Kış mevsimin en sevdiğim çorbalarından biri..Sık sık yaparım..
Son zamanlarda bütün tavuk alıp arzuma göre parçalayıp pişiriyorum..Kalan kemikli etleri de çorbalık ayırıyorum..
Kemikli tavuk eti
2 çorba kaşığı un
tavuk suyu,arpa şehriye
tuz,karabiber,kuru maydanoz..

tavuk etini kaynatıp etlerini didikledim.
Diğer tarafta suyu süzdüm.
' kaşık unu çok az yağ ile kavurdum..Tavuk suyunu ekledim..kaynayınca içine arpa şehriyeleri ve tavuğu ekledim..Tuz,karabiber ve bolca kuru maydanoz ilavesiyle kısık ateşte bir taşım kaynatıp altını kapattım ...

16.10.12

TORTORA BERE

İşte beremiz..Kızıma göre oldu tahmin ettiğim gibi..:) Yapılışı için Altınörgü forumuna bekleriz..

12.10.12

fırında tavuk


Derileri alınmış tavuk etleri fırın tepsisine dizilir..Patates ve domates dilimlenir..Salçalı,kekikli,kuru maydanozlu su eklenerek 180 derecelik fırında yaklaşık 1 saat pişirilir.

11.10.12

patates kalp..

Kızımın beslenmesini hazırlamak için patates çuvalına elimi daldırdığımda elime işte bu patates geldi.Bayıldım resmen..Bugün bize aşkı getirsin..:)

tuhaf...

Beni benden alıp acıya zerk eden müzik..geçmişe gidiyorum..İçimde bir yerler acıyor,kanıyor,sızlıyor.Her dinlediğimde farklı bir acı hissediyorum..:(

9.10.12

fırında palamut


Tam da mevsimiyken bol bol balık tüketilmeli ve biz de o sebeple hafta da 2 gün balık yiyoruz..Bu kez fırında palamut yaptım..Yağlı kağıdın yarısına balıkları diğer yarısına ise ince ve yuvarlak kesilmiş patates ve soğan halkalarını dizdim..200 derecelik fırında pişirdim...
Balığı şalgam suyu,roka ve limonla tüketiyoruz biz..Öneririm..

8.10.12

adım adım çiçek açmak..:)




Bugünlerde ben çiçeklerimle meşgulüm yine..Onlar benim dünyam..yeni bitkilerim oldu arkadaşım sayesinde ve bir de deli gibi aradığım mor oxalisimi bir internet sitesinde buldum sipariş ettim,bundan yaklaşık 2 hafta önce elime ulaştığında çiçekler ölmüş,saksı darmadığındı..Taşıyan kargo firması düşürmüştü sanırım.Üzüntümü anlatamam.Heyacanla aylarca beklediğim şey elime bu şekilde ulaştı..Firmayla görüştüğümde bana yeniden göndereceklerini söylediler..Ama göndermediler..Ben de daha fazla ısrar etmedim..
Saksının içinde bulduğum 3-5 soğanı ektim..Çok az su verip gün ışığına koyarak günlerce filiz vermesini bekledim.Ve  yaklaşık 8-10 gün sonunda toprağın üzerinde gördüğüm o minik mor uç beni mutlu etmeye yetti..
Adım adım her sabah fotoğrafladım..5 gün sonunda bir yaprağım ve yanında 2 tomurcuğum daha olmuştu..Şimdi onlara gözüm gibi bakıyorum..İnşallah çok güzel bir mor oxalisim olacak :)


6.10.12

yuvarlak örtüm..



Bugün Derya Kuzusu sayesinde çok güzel bir örtüye başladım.
Yuvarlak örtü örmeyi hep istiyordum ancak hiç denememiştim..Çok kolay ve keyifli..Zaten bu örneği örmek ve sonucunu görmek her zaman mutlu etmiştir beni..Bir an önce bitirme hevesindeyim. Örneğin orjinali burası

tavuk tas kebabı


tavuk kuşbaşı
1 adet soğan
2 adet patates
2 adet domates
bolca kekik,kuru maydanoz
2 kaşık un

soğan sotelenir..tavuk eklenir soğanlarla beraber kavrulur..2 kaşık un eklenir kavrulmaya devam edilir..Daha sonra rendelenmiş 2 domates,baharatlar ve tuz eklenir.Az su ilavesiyle pişirilir..

Diğer tarafta küp küp doğranan patatesler kızartılır..Tavuklar ocaktan inince içine eklenir..

5.10.12

mısır unlu patlıcan kızartması..





Bu tarifi Rizeli bir arkadaşımdan öğrendim.
Patlıcanlar alacalı soyulup saplarıyla birlikte bütün olarak haşlanıyor..Daha sonra mısır unu dolu tepside elle düzleştirerek iyice unlanıyor..Ve bol yağda kızartılıyor..Üzerine arzuya göre sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt dökülüyor..

cupcake bere

Kızıma bere örerek üzerimdeki tembelliği atmış bulunuyorum.Umarım devamı gelir..:)


4 numara şişle 90 ilmek atarak örgüye başladım...4 düz 2 ters 9 cm lastik ördüm..Daha sonra 3 ilmek de bir dolayarak haraşo ördüm..Böylece ilmek sayımı artırmış oldum..Böylece 12 cm haraşo örerek şapkamı 21 cm yaptım..İlk ilmeği örüp sonraki ilmekleri 2 alarak ördüm ve azalttım..Bir sıra daha aynı şekilde yapıp şapkamın tepesinden büzdüm ve dikip son haline getirdim..